Мебели по поръчкаИзработка на мебели по индивидуална поръчка

Изработка на мебели по индивидуална поръчка се извършва по модел и размери, зададени от клиенти. Дефекти поради природни дадености на материалите – вътрешни напрежения, фладер, чепове, шупли и др., които не влияят пряко върху функционалността, може да не бъдат считани за рекламации. При връщане на поръчка, разходите за доставка, опаковка и монтаж не се възстановяват.
СРОКОВЕ
Срокът за изработка е ориентировъчен - около 50 работни дни, без ангажимент за спазване.
Ангажимент за спазване до 30 работни дни +10% към цената на поръчката.
С ангажимент за спазване до 20 работни дни +20% към цената на поръчката.
Оскъпяването за спазване на срок и възможността за прилагането му зависи от моментната натовареност.
По-кратки срокове - по заявка, след предварително потвърждение и договорка на цената.
Фиксирани срокове за конкретна дата се изпълняват по искане на клиента, след предварително потвърждение и договорка на цената.
При изискване за спазване на фиксиран срок доставката става чрез изпращане по куриер, ако датата не може да се съгласува с групов (фирмен) транспорт или се заплаща цялата стойност на курса.
Срокът се съобразява с предпочитания начин на доставка, с бъдещи и настоящи поръчки, с производственият процес. В следствие на това, срока може да бъде значително по-малък от ориентировъчния, както и по-голям при срокове без ангажимент за спазване.
Поръчката се пуска за изработка след финални уточнения след заплащане на капаро, като срока започва да тече от деня, следващ
В случай на форсмажорни обстоятелства, бедствия, аварии или други причини, ангажимента за спазване на срок може да бъде отменен, при което клиента се известява и се договаря нов срок или ако изработката на поръчката не е започната, капарото се възстановява, с което отпадат нашите задължения към клиента.


ИЗРАБОТКА

Мебелите от чам се продават/доставят без отвори за дръжки, с идеята че клиента ще реши какъв тип мебелен обков ще сложи. За мебелите в натурален цвят осигуряваме обикновени дръжки в цвят близък до чама.
Панти и водачи - обикновени. Панти изхвърлящи. Водачи ролкови. Плавно прибиране, пуш отваряне, както и всякакви механизми - с предварително запитване и по заявка.
Чеповете са природна даденост на масива и е възможно да присъстват по Вашите чамови мебели.
Чамовите мебели в натурален цвят или байц, се лакират външно, заради което е възможно е да миришат, дори след доставка.
Рекламации за цвят "по снимката" не се приемат.
Боядисаните мебели с плътни бои, по различни каталози (РАЛ и др.) се изпълняват с матов финиш.
Боядисаните мебели е възможно, преди да се забършат отвътре, да цапат.
Мебелите от чам в натурален цвят или оцветени с плътни бои с времето да си променят цвета, заради смолата на дървото.
Гърбовете/дъната на мебелите/чекмеджетата се изработват от МДФ, ако не е уточнено друго.
Легла и спални се изработват, така че да бъдат ползвани с 1бр подматрачна рамка и/или матрак. При ползването на 2бр рамки и/или матраци в 1бр легло/спалня може да са необходими допълнителни конструктивни елементи. Клиента носи отговорността да ни информира за намерението си.
Отговорността за уточняване на техническите параметри (размери, цветове, материали, изисквания) към поръчката носи клиента.
Размерите нанесени по скиците и проектите са НОМИНАЛНИ и е възможно при изработката да има отклонение. Отговорността за уточнение, кои размери са ОТГОВОРНИ (ВАЖНИ) носи клиента.
Всички неуточнени от клиента технически параметри към поръчката се изработват стандартно, по наша преценка или допълнително се уточняват с клиента.


Доставка

Предлагаме няколко варианта за доставка: групов (фирмен) транспорт, куриер или лично получаване.
1. Доставка до магазин Варна - безплатно (с групов транспорт)
2. Доставка до адрес в град Варна - 20 лева и е до входа на парцела. Не включва пренасяне и качване на мебелите до дома на клиента. Пренасянето и качването на мебелите до дома се осигурява от клиента или допълнително се заплаща, като цената се договаря индивидуално. Необходимостта от пренасяне и качване на мебелите до дома трябва да се уточни от клиента преди деня на доставка.
3. Доставка чрез куриер
Стойността на транспортната такса при доставката чрез куриер е в зависимост от условията на куриера. Работим със Спиди и Еконт експрес. Моля, имайте предвид че доставката до офис на куриерска фирма е по-евтино, отколкото доставка до адрес.